Συλλέγεται με το χέρι.
Kαθαρό βάρος: 40 γρ.
Συσκευασία (ένας τύπος): σακουλάκι με ετικέτα
Το θυμάρι ‘Άρωμα Όθρυς’ συλλέγεται από τις βραχώδεις πλαγιές του όρους Όθρυς στον Ν. Μαγνησίας, όπου ευδοκιμεί μια ποικιλία με ιδιαίτερα αρωματικά και γευστικά στοιχεία.
Τα αποξηραμένα φύλλα και άνθη από το φυτό «Θυμάρι» ή «Θύμιο» αποτελούν ένα μπαχαρικό με ιδιαίτερα δυνατό άρωμα, πλούσια και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό φαγητών με κρέας ή ψάρι και διάφορων άλλων εδεσμάτων κυρίως στην μεσογειακή κουζίνα. Οι Αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν αρωματικό στο μπάνιο τους και συνήθιζαν να το καίνε στους Ναούς διότι πίστευαν ότι είναι το φυτό της σωματικής και ψυχικής αντοχής. Οι Ρωμαίοι, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν και σαν αρωματικό στα δωμάτια τους αλλά και στον αρωματισμό τυριών και ποτών, βοήθησαν στην εξάπλωση του και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κατά τον ευρωπαϊκό μεσαίωνα δε, οι άνθρωποι τοποθετούσαν κλωνάρια θυμαριού κάτω από τα μαξιλάρια τους για να έχουν ήρεμο και χωρίς εφιάλτες ύπνο.
Το αφέψημα από θυμάρι βοηθά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων από το κοινό κρυολόγημα.