ΦΥΤΕΥΣΗ
Το μήνα Νοέμβριο υπάρχουν στο βουνό άφθονες ρίζες άγριας ρίγανης και τσαγιού.Αυτές εξάγονται με προσοχή από το έδαφος και ,αφού χωριστούν σε επιμέρους μικρότερες ρίζες,μεταφυτεύονται άμεσα σε δικά μας κτήματα.Ενδείκνυται η συγκεκριμένη εποχή του χρόνου διότι τόσο το υπάρχον παλαιό φυτό όσο και οι κλιματικές συνθήκες είναι τέτοιες που εγγυώνται άριστα αποτελέσματα.
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Στη βιολογική ρίγανη και στο βιολογικό τσάι δεν παρεμβαίνουμε ανεξέλεγκτα.Η μόνη φροντίδα μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.Αυτές ενδέχεται να ευνοούν την ανάπτυξη ζιζανίων(χόρτων)οπότε και φροντίζουμε πάντα χειρωνακτικά για την απομάκρυνση τους 3 έως και 4 φορές το χρόνο.Εξίσου σημαντικό για την ανάπτυξη των φυτών είναι το σκάλισμα για το σωστό αερισμό του εδάφους.
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
Περί τα τέλη Μαϊου γίνεται η συγκομιδή των προϊόντων.Τα φυτά κόβονται προσεκτικά με δρεπάνι και μεταφέρονται άμεσα σε δικούς μας αποθηκευτικούς χώρους.Εκεί γίνεται καθαρισμός του τσαγιού και της ρίγανης ώστε να απομακρυνθούν τυχόν ξερά φύλλα και γενικώς δευτέρας διαλογής προϊόντα.Τα εναπομείναντα δένονται σε ματσάκια των 80-100 γρ και κρεμιούνται ανάποδα σε απόσταση 50 εκ μεταξύ τους.Εννοείται πως όλα αυτά πραγματοποιούνται εντός της αποθήκης ώστε το τσάι και η ρίγανη να ξεραθούν υπό σκιά.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Εφόσον ολοκληρωθεί η ξήρανση το τσάι και η ρίγανη τοποθετούνται σε χαρτοκιβώτια των 10 κιλών.Εκεί φυλάσσονται μέχρι το τελικό στάδιο της συσκευασίας οπότε και συσκευάζονται στα σακουλάκια.Όσον αφορά την τριμμένη ρίγανη, το τρίψιμο πραγματοποιείται με ειδικό μηχάνημα το οποίο διαθέτει ειδικά κόσκινα που διαχωρίζουν τα κοτσάνια από το τελικό καθαρό προϊόν που είναι το άνθος της ρίγανης.
ΔΑΦΝΗ
Κατόπιν σχετικής αιτήσεώς μας προς το δασαρχείο Αλμυρού,μας χορηγήθηκε άδεια συλλογής άγριας δάφνης βουνού.
ΓΕΝΙΚΑ
Τα προϊόντα μας καλλιεργούνται αποκλειστικά στο όρος Όθρυς του νομού Μαγνησίας.Για την καλλιέργεια τους εφαρμόζονται βιολογικές πρακτικές και αποκλείονται μηχανικοί μέθοδοι καθόσον όλη η διαδικασία μέχρι και το τελικό στάδιο γίνεται χειρωνακτικά(εξαιρείται το τρίψιμο της ρίγανης).Ως προς αυτό διατίθενται οι κατάλληλες πιστοποιήσεις από την εταιρεία QWAY η οποία πιστοποιεί τις μεθόδους μας για την καλλιέργεια και την τυποποίηση.